Nejde o ľudí, ide o čísla

22. mája 2020, richard768, Nezaradené

Myslíte si, že našej vláde ide o nás, o ľudí tejto krajiny? Lenže ich počínanie skôr nasvedčuje tomu, že im ide o čísla, o štatistické údaje. Slovensko má dobré výsledky v boji s novým koronavírusom – lepšie povedané vo vyhýbaní sa mu – a tak to musí zostať. Aby sme sa ukázali svetu, aby sme si urobili reklamu. Ale za akú cenu?

Pozornosť sa upriamila na jednu jedinú vec: potláčanie šírenia tohto vírusu. Nič iné nesmie byť teraz dôležité. Že ľudia trpia inými chorobami, že trpia duševne a sú z toho celého už unavení, nešťastní a mnohí prišli o svoju prácu – to nás nemá zaujímať, to sa teraz nevyhodnocuje. Deti namiesto chodenia do školy a kontaktu s rovesníkmi sedia doma samé pri počítačoch – ale to si nevšímajme, to je teraz nepodstatné. Idú nás sledovať cez mobilné aplikácie – ale to nevadí, lebo účel svätí prostriedky.

Toto naháňanie čísel nie je ničím novým. Už predošlé vlády sa chválili zvyšovaním HDP a zamestnanosti. Ale keď chce niekto zvýšiť HDP za krátky čas, ideálne do 4 rokov, aby mal výsledky k ďalším voľbám, ako to spraví? No predsa pozve sem veľké automobilky. A že z hľadiska dlhodobej perspektívy je to pre Slovensko najhoršie riešenie, to už nás nemá trápiť, lebo to sa teraz nevyhodnocuje. Kto by predsa chcel namiesto toho podporovať domáce podnikanie a vzdelávanie, keď výsledky sa dostavia až vo vzdialenej budúcnosti?